ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Inspiracija crveno

THERE IS A SHADE OF RED FOR EVERY WOMAN
Audrey Hepburn




                              Sredina: Dekor zavjesa Jacquard uzorak Liang, Sahco         

Boja slavlja i sreće

Crvena je boja krajnosti, boja koja najviše pobuđuje ljudske oči i nikoga ne ostavlja ravnodušnim; ona je boja s najviše značenja: Boja strastvene ljubavi, avanture, zavođenja i požude, ona nam podiže raspoloženje i pruža nam osjećaj topline, ona je boja s dva lica: Boja nasilja, opasnosti, ljutnje i moći - boja hrabrosti i kraljeva. 

Crvena je jedna od prvih boja koja se koristi u umjetnosti i oslikavanju tijela. Većina simbolike danas proizlazi iz prošlosti. Naši preci vidjeli su crvenu kao boju vatre i krvi – životnu energiju ili boju ponovnog rođenja. U mnogim kulturama ona je boja koja nas štiti od zla i donosi nam sreću.


Sredina: Sofa pretapecirana u dizajn Vervel, Velluti kolekcija
Desno: Dekor zavjesa iz Lux kolekcije; oba FR-One

Crvena za intenzivno uređenje

Da li je crvena previše agresivna? Apsolutno ne. Malo crvene ili potpuni izgled u prostoru, ovisno o intenzitetu crvena može interijeru dati ugodnu i veselu atmosferu ili svečanu i tajanstvenu. Pitanje je u doziranju.

Kinesko crvena ili trešnja crvena, cinober, karmin ili grimiz, crvena dolazi u mnogim nijansama, ona je boja za spavaće sobe, hodnike ili kupaonice, savršena je i za kuhinje gdje će stimulirati apetit gostiju, kao i za dnevni boravak ili ured, pod uvjetom da znate kako je dozirati.
Najbolje ju je koristiti u manjim dozama, za dekor zavjese, tepih ili komad namještaja u crvenoj boji, kako bi pružili dinamiku u prostoru; ona je boja koja teže apsorbira svjetlo i taj način smanjuje volumen sobe i zato je treba izbjegavati u malim prostorima. Ako zaista želite crvenu na zidovima, tada treba obojiti jedan dio zida, koji je izložen prirodnom svijetlu. Ako je zid obojen u crveno i nema prirodnog svijetla možete se odlučiti za svijetlo crvenu.







Lijevo: Sako izrađen od unikatne tkanine 100% svila, Sredina:
Dekorativni jastuk izrađen od unikatne tkanine 100% svila

Crvena s drugim bojama

Crvena u kombinaciji s drugim bojama daje različitu atmosferu. Od svijetloljubičastih do ljubičastih tonova, za dašak luksuza; u kombinaciji sa zelenom ili tamno plavom, dati će interijeru ugodnu čistu notu; crvena uz crnu, bijelu ili sivu, dati će prostoriji moderan izgled; savršeno se slaže sa svim nijansama ružičaste, no u prostoru ne bi trebalo koristiti previše jakih boja kako bi prostor zračio ujednačeno.

Crvena je čarobna boja, igrajte se dozirajte...


Interijer Hotela Villa Andrea inspiriran je tradicionalnim narodnom muškom i ženskom Tučepskom nošnjom. 


Nema komentara:

Objavi komentar